Chokladcupcakes med vit chokladfrosting

 
Min syster fyllde 20 år i lördags och då fick jag i uppgift att baka till fikat. Eftersom hon älskar choklad av alla dess slag så valde jag att göra dessa läckra cupcakes. 
 
 
Chokladmuffins:     ca 12 st
100 g smör
1 dl vaniljyoghurt
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 1/2 dl glutenfri mjölmix ( finax orange, gluten- och mjölkfri )
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 225 grader.

Smält smöret i en kastrull, dra av från plattan och låt svalna lite. Tillsätt vaniljyoghurten i det smälta smöret.
Blanda de torra ingredienserna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Vänd ner de torra ingredienserna och smörblandningen, lite i taget.
Klicka ut smeten i formar och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Tänk på att!

Fyll inte formarna mer än 3/4.
Använd gärna en muffinsplåt och lägg formarna i, 
om ni inte har det så ta gärna dubbla muffinsformar.
Olika ugnar gräddar olika fort, så håll koll på era muffins 
och stick ner en provsticka då och då för att se om dom är klara.
Man kan även lyxa till muffinsen lite, kanske smälta ner lite mörkchoklad i smörblandningen eller lägga en liten chokladbit i muffinsen innan dom skall in i ugnen. 
Prova er fram till er favorit.

Vit chokladfrosting:

2 dl vispgrädde
1/2 krm bakpulver
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad

Vispa grädde och bakpulver, ganska hårt.

Smält den vita chokladen i ett vattenbad.
Blanda philadelphiaost och florsocker, 
tillsätt vaniljsocker och den vita chokladen under omrörning.
Rör ner grädden, här får ni vara försiktiga så att ni inte blandar för mycket 
då kan den lätt bli lös i konsistensen. 

Vänta tills muffinsen har svalnat innan ni spritsar på frostingen!


 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback