Scones

 
Till kvällsmat igår fick det bli scones. Supergott direkt från ugnen med smör och ost. Dom var väldigt mättande så två var räckte gott och väl.
 

 
Scones:              4 st
5 dl glutenfri mjölmix ( Jag använde finax gluten- & mjölkfri )
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g smör
2 dl mjölk

Sätt ugnen på 250 grader.
Rör ner fiberhusken i mjölken och låt stå i några minuter.
Mät upp mjölmix, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och blanda till en smulig massa.
Tillsätt mjölkblandningen och arbeta ihop till en deg.
Forma likastora bullar av degen och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Platta till bullarna något, skär ett kors med en mjölad kniv och nagga dom med en gaffel.
Grädda dom i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback