Cheesecake med jordgubb och lime

Igår kom min mor, syster och Eva hem till oss och hälsade på. 
Till kaffet bjöd jag på cheesecake.
 
 
Botten:
Ett paket glutenfria havre digestive
75 g smör
 
Fyllning:
500 g kvarg
2 dl créme fraiche
3 ägg 
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal av 1 lime
 
Topping:
1 1/2 gelatinblad
250 g jordgubbar
1 dl vatten
4 msk strösocker
saften av 1 lime
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa digestivekexen fint. Smält smöret och rör ner digestivesmulorna. Tryck ut smulblandningen på en botten med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Vispa ihop kvarg, créme fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal. Häll smeten i formen och grädda i yttligare 40 minuter. Låt kakan kallna.
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp jordgubbar, vatten, socker och limeskal. Låt sjuda i ca 5 minuter. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Krama ur gelatinbladen och lägg i det varma spadet, rör tills den smält helt. Låt spadet svalna innan det försiktigt hälls över kakan. Ställ i kylen minst två timmar innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback